Tuesday, September 23, 2014

Kisah Kereta Berwarna Merah Putih


Perjalanan pagi nie ke opis agak lesu. Mungkin penat berzumba smlm kot :)
Meeting pagi nie xplan pun nk ke KWSP, jadi saya pun ambil keputusan untuk naik taxi je instead of driving ke sana.

Mula2 naik taxi encik ni agak berdebar sbb nmpak muke encik ni macam garang, tapi sbb dah tahan pun kan jadi saya naik je la. Sebelum naik taxi mmg baca doa semoga saya selamat sampai ke destinasi dan dipelihara oleh NYA. Sepanjang perjalanan ke KWSP tu, encik itu sgt lantang bersuara dan berkongsi pendapat mengenai isu................................MB SELANGOR....... huahuahua dlm byk2 topik, topik ini yg tersangkut. Dan kesimpulan nye, encik ini bukan la penyokong kerajaan dan secara directnye bukan lah penyokong Najib.

Bila saya nak balik ke Opis semula, saya tahan taxi yg lain pulak. Pakcik taxi ni nmpak dh berumur sbb kelihatan kulit tgn nye dah berkedut. Jadi saya pun rase lega sikit sbb pakcik tua yang drive :)... Tapi dlm kelegaan tuu ade kerisauan sbb pakcik itu tak reti sgt pasal jln KL ni...aduyaaiii..
Sepanjang perjalanan tuu, pakcik tua itu meluahkan perasaan juga tidak puas hati dgn kerajaan dan khususnya pemimpin sekarang.. Dulu mungkin pakcik itu penyokong tegar kerajaan namun bukan lagi skrg.

Kesimpulan : Saya sayang Malaysia.

1 comment: